Valt er wat te vieren?

valt hier nog wat te vieren ENGEL 1

Dit is Jette, haar trotse moeder linda_vvo stuurde me deze foto. Jette moest thuis iets maken voor een jarige klasgenoot en deze foto voor haar is het resultaat, daar word je toch blij van!

(Onze trouwe klant linda_vvo voor wie het leven er ook ineens heel anders uit ziet, maakte deze heerlijke plaatjes. Met haar gezin pakt ze elk zonnetje mee en grijpt kleine momenten aan om te vieren in de chaos).

Afgelopen donderdag zat ik nog in een Pinterest training van de Pinacademie samen met andere bevlogen ondernemers.  Vanaf het moment dat we naar huis reden werd alles anders. We kennen allemaal het moment dat de wereld om je heen er ineens heel anders uitziet. Verdrietige en mooie momenten, die ons misschien hebben overvallen of verrast.

Zelf heb ik nog nooit mee gemaakt dat het er voor iedereen tegelijkertijd ineens allemaal anders werd. En blijkbaar valt er dan ineens niets meer te vieren.  We rennen massaal naar de winkel voor WC papier, vullen onze voorraadkasten met bloem en gaan op zoek naar mensen die we wellicht verantwoordelijk kunnen houden voor de dingen die er mis gaan.

valt hier nog wat te vieren ENGEL

Een wereld waar we even geen controle over hebben. Ik geloof niet dat een wereld waar we geen controle over hebben betekend dat er geen momenten van ‘joy’ meer zijn. Die momenten dat je wordt overvallen met een vrolijk gevoel. Zelf word ik bijvoorbeeld heel blij van ijsfonteinen, slingers, kleuren, bloemen en stippen.  Dit is het kind in mij die we allemaal in ons hebben maar soms een beetje zijn vergeten. Kijk maar eens goed naar kinderen hoe zij reageren op een tros gekleurde ballonnen, een kleurrijke slinger of een ijsje met een overdaad aan gekleurde disco dip.

Laten we er voor elkaar zijn en vooral niet vergeten om te ‘vieren’ want zoals Reve sprak: ‘Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen’. En als je het dan toch soms vergeet dan helpen de ENGEL. producten je wel herinneren.

Dank je Jette dat je mij hielp herinneren.

Sabien