homemade applepie

Voordat we ons helemaal onderdompelen in het december-gebeuren en we ons nieuwe winterservies in het zonnetje gaan zetten, delen we nog even de allerlekkerste appeltaart, geserveerd op ons altijd feestelijke bamboe servies! Je herinnert je vast nog dat we twee weken geleden appels gingen plukken tijdens de appelplukdagen, we beloofden je toen al ons lievelingsrecept te delen en – beloofd is beloofd – dat doen we dus vandaag…

Hoewel het recept niet super spannend of vernieuwend is, is er één ingrediënt dat wat ons betreft niet mag ontbreken…namelijk: amandelspijs! Je kunt dit ‘geheime ingrediënt’ natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar veel lekkerder is het om het zelf te maken. Pauline – bekend van uit Paulines Keuken – legt je in deze video uit hoe je dat doet.

Als je de bodem en de randen van je bakblik met deeg bedekt hebt smeer je over de bodem een laagje amandelspijs. De hoeveelheid is aan jou! Vervolgens maak je de appeltaart af zoals je gewend bent en schuif je hem in de oven. Nog even geduld en dan…smullen maar. Heb jij ook een leuke variatie op de ‘gewone’ appeltaart? We horen het graag, laat jouw tip achter als reactie op ons blog.

Lees onder de laatste foto welk servies je op de foto’s ziet!

P.S. Vergeet niet je bezoek te vragen naar een eventuele notenallergie.

Voor deze blogpost gebruikten wij het volgende bamboe servies: taartschaal gevuld met appels, circus taartschaal met taart, circus gebaksbordjes, effen taartbordjes en gebaksbordjes met print.