hoera voor duurzaamheid

Op de Dag van Duurzaamheid delen wij graag met jou wat ENGEL. allemaal doet om een steentje bij te dragen aan ‘duurzaamheid’, dat doen wij namelijk op verschillende manieren. Stapje voor stapje – onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’ – proberen wij zo duurzaam mogelijk ons bedrijfje te runnen. Niet alleen door duurzame producten te (laten) produceren, maar deze ook zo te verpakken dat de aarde zo min mogelijk wordt belast.

Een goed voorbeeld van hoe wij dat doen is ons bamboe servies: onze bordjes, bekers en kommetjes zijn namelijk voor 75% biologisch afbreekbaar. Dit wil zeggen dat de hoofdbestanddelen plantaardig zijn. Ze vormen daardoor een mooi en duurzaam alternatief voor plastic en keramiek. Onze tassen – dit kon je bijna niet ontgaan zijn – zijn gemaakt van gerecyclede limonadeflessen, wel zo milieuvriendelijk. Met uitzondering van de Tyvek limited edition, die is gemaakt van hetzelfde materiaal als de polsbandjes bij concerten en festivals. Tof toch?

Ook denken wij over onze verpakkingen na en proberen we zo min mogelijk plastic gebruiken. En wanneer wij printwerk hebben werken we samen met plaatselijke bedrijven, denk bijvoorbeeld aan onze zeefdrukken. Over zeefdrukken gesproken, achter de schermen¬†wordt hard gewerkt aan nieuwe varianten, stay tuned! Overigens laten wij ons graag inspireren door bedrijven die ‘volledig’ duurzaam bezig, een groot voorbeeld voor ons is Jurianne Matter.

Check www.dagvandeduurzaamheid.nl voor leuke tips!