ENGEL. & milieu

5 juni 2018 15:48:13 CEST

ENGEL. & milieu

Je wist het misschien niet, maar het is vandaag Wereldmilieudag. Deze dag werd in 1974 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd om de bevolking stil te laten staan bij het milieu. Dit jaar is het thema ‘Beat the plastic pollution’. Overal in de wereld worden schoonmaakacties georganiseerd en dit juichen wij bij ENGEL. alleen maar toe!

Ook wij proberen ons steentje bij te dragen. Dit doen wij door te proberen zo duurzaam mogelijk producten te ontwikkelen en te laten produceren. Samen met ontwerpers en fabrikanten onderzoeken we steeds het gebruik van nieuwe – hergebruikte – materialen. Zo zijn onze tassen gemaakt van gerecyclede petflessen. Je weet wel, die flessen waar wij onze frisdranken uit drinken. Super voor het milieu en ook nog eens licht én waterdicht!

Ook met ons bamboe zijn we bewust bezig. Het bamboe servies is grotendeels gemaakt van natuurlijke materialen en is daardoor voor 75% biologisch afbreekbaar. Daarbij worden onze bamboe producten jaarlijks getest op voedselveiligheid en schadelijke stoffen. Het bamboe servies is een geweldig alternatief voor plastic, bebruik daarvan is binnenkort verboden. Dus het bamboe is niet alleen mooi, maar ook nog duurzaam. Kijk, daar worden wij blij van.

Wil jij meer weten? Stuur ons dan gerust een email, wij houden onze werkwijze graag transparant.