Een wonderlijke wereld

Het ontwerpen, produceren en verkopen van producten blijft een wonderlijke wereld. Het leuke is dat je een product ziet ontstaan. Er gaan heel wat afwegingen en keuzes aan vooraf. En dan te bedenken wat er allemaal gebeurt tijdens het hele productieproces. De plastic flessen die worden hergebruikt en verweven tot stof, het printen van de verschillende dessins, weven van de banden, het naaien, verpakken, verschepen, etc. Hoeveel mensen hebben zich uiteindelijk bezig gehouden met het maken van die ene tas waar je zo blij van wordt?

Zo is het een jaar geleden dat we begonnen met onze nieuwe tassen collectie die vanaf nu te bewonderen zijn bij onze verkooppunten en natuurlijk ook in onze eigen webshop.

Leuk om te vertellen is dat ik al meer dan 20 jaar samen werk met grafisch ontwerper Anouk Pruim. Eerst als collega’s bij kindercentrum ‘Vandaag’ en daarna als zelfstandig ondernemers. Naast mijn eigen ontwerp van de eerste stoffen slingers die in Nederland op de markt kwamen, heeft Anouk voor ons de eerste twee aanvullende ontwerpen gemaakt. Met deze drie fantastisch feestslingers hebben we de markt veroverd. Mensen werden fan van deze ‘slingers voor het leven’. Ze werden vrolijk van onze kleurrijke producten die een bijdrage mochten leveren aan die momenten die gevierd mogen worden. Dit was nu precies de bedoeling. Mensen die blij worden van onze producten en zelfs een glimlach op hun gezicht krijgen. Mensen die kinderen zien stralen als ze naar school gaan met hun nieuwe tas of twinkelende oogjes bij het zien van de verjaardagsslinger die speciaal voor hen is opgehangen. Dit zijn de mooie tradities die zo waardevol zijn. 

En dan juist nu, nu alle kinderen weer naar school mogen, nu de winkels weer open zijn en we zelfs weer vakantieplannen maken, is onze nieuwe tassen-collectie binnen gekomen.

Ontwerpen om van te smullen. Ontwerpen voor groot en klein. 

De drie nieuwe dessins zijn gemaakt voor onze tassen en etuis, allemaal van gerecycled materiaal. De nieuwe designs zijn ontworpen in samenwerking met grafisch vormgever Anouk Pruim. Stoer, bloemig en vrolijk: er zit voor iedereen wat bij! In onze collectie zit natuurlijk ook weer de klassieke schooltas in Franse snit. 

We hebben ons laten inspireren door de strakke lijnen van het schaakbord, een veld met blauwe en roze bloemen en het circus. Elk nieuw dessin brengt je in een magische wereld. Waan je de stoerste acrobaat, de beste schaakspeler, of de mooiste bloem. Er zijn twee maten tassen: voor kleine en grote verwonderaars!

Ook presenteren wij met trots drie prachtige nieuwe ‘Zipper’ kleuren. Ons eigen blauw, roze en bruin. De ‘Zipper’ tas komt in twee maten; large en small. Onze small is klein maar fijn en heeft genoeg ruimte voor je broodtrommel, knutselwerkjes en etui. Omdat hij iets dieper in dan ons vorige model, is er nog meer plek voor leuke spulletjes!

De large is niet alleen perfect voor grote kinderen, maar ook voor volwassenen die van een lekkere retro look houden. Er past met gemak een laptop in. Door het nieuwe handige zijvak past je waterfles er ook altijd in. Dit maakt de large uitstekend voor iedereen die het liefst lekker veel op zijn rug draagt!

Stap jij straks rond met een tas in deze wonderlijke wereld? Of hang jij misschien liever de slingers op?

Sabien