DDW 2018

Het voelde een beetje als spijbelen, zo’n dagje Eindhoven op maandag! Mooi weer, goed gezelschap en heel veel design, we konden het niet beter treffen. Ik zeg ‘heel veel design’ en dan bedoel ook héél veel design, op veel verschillende locaties. Geloof me, je kunt er gerust vier dagen op uit trekken als je alles wil zien. Dat deden wij niet, wij sliepen een nachtje in het super leuke Student Hotel zodat we er in ieder geval twee dagen voor uit konden trekken.

We trappen af bij Sectie C, een industriële plek waar meer dan 100 designers hun atelier hebben en tijdens de DDW hun deuren openen voor bezoek. Vaste prik voor ons tijdens deze week, omdat het zo tof is om te zien hoe divers het aanbod hier is. Ook Onterfd Goed is hier gehuisvest, zij verkopen ‘overgebleven’ stukken van musea en kunstuitleen centra. Met een beetje geduld vind je hier de mooiste (betaalbare) pareltjes! Uiteraard bezoeken we ook Studio Harm en Elke, er blijft zelfs een prachtig lampje aan Sabien haar vingers kleven. 

Verder vergaapten we ons aan de mooie wandplankjes en spiegels van FIGR1 (wij kenden ze al van ShowUP) en ontmoetten we Jan-Willem, die met de oudste nog werkende drukpers de meest mooie affiches maakt. Als liefhebbers van mooie woorden én kleuren kopen we alle drie een mooie kaart bij hem. Dat zijn de fijnste aandenkens aan een fijne, inspirerende dag! Mocht je gaan, breng dan vooral ook een bezoekje aan YA! Vooral het mooie ‘iets achter laten is ook een soort van blijven’ sprak ons erg aan. 

Onze volgende stop is de Campina fabriek, waar al het werk van de afgestudeerden tentoongesteld wordt. Hier kun je – als je dat zou willen – letterlijk de hele dag doorbregen, super inspirerend en divers. Wij zijn benieuwd waar jij van onder de indruk was. Laat je het ons weten? Sabien ervaarde onder andere hoe het was om aa­n het nieuws te staan met een VR bril in plaats van op tv.

Bij de volgende installatie stond het bordje “Please touch’…je snapt, dat lieten we ons geen tweede keer zeggen:

We sloten af met een borrel en een bite bij Piet Hein Eek, waar het altijd goed toeven is, Dutch Design Week of niet! Volgend jaar nog maar wat dagen eraan plakken. Mocht je nog gaan, check dan de website en stippel vast een route uit, zo kun je geen dingen missen die je graag had willen zien.